Säkerhetsråd för sommaren – inte bara Corona

Minst en gång per år dammar jag av en vana från mitt tidigare liv, att varna för brottslighet och olika brottstrender. Oftast kommer detta återfall inför sommaren eftersom jag sett hur slarvigt och nonchalant en del gubbar tar på alla risker vi har omkring oss. 

Den här sommaren känns det viktigare än någonsin. Förutom att vi måste skydda oss mot covid 19, så kvarstår alla andra hot, som jag återkommer till.

Corona
Detta förhatliga virus kanske i någon mån kan hjälpa oss som är i riskzonen för att utsättas för trakasserier. Det rekommenderade avståndet på två meter känns lite osäkert. Många av dem tränger sig ändå för nära, kommer med menande ögonkast och drar sig inte för att till och med avfyra ett leende. Allt i syfte att senare komma med allehanda förslag. Jag tar det lite punkt för punkt.
Rekommenderar att du utrustar dig med fem meter lång tumstock som du, när du känner att de kommer för nära, vecklar ut och vänligt, eller ovänligt talar om att fem meter är ditt säkerhetsavstånd.

Fem meter
Kan också vara till hjälp nu när sommaren och semestern kommer. Det blir kanske några drinkar på en uteservering då och då. Det låter ju härligt och lättjefullt, men allt har en baksida. Förutom viruseländet så brukar även anmälningarna om sexuella ofredanden öka.
Jag börjar därför varningslistan med några saker att tänka på när det gäller klädseln.

Shorts – skor
Shorts är ett tveksamt klädplagg om du ska vara tillsammans med damer. De blir lätt provocerade av håriga och knöliga ben så jag avråder från detta klädplagg.
Att vara klädd i shorts kan i många kretsar ses om man bara väntar på att bli tafsad på.
Rekommenderar i stället hellånga byxor, helst av modellen vildmarksbyxa, med minst en ficka på varje ben, där du kan förvara djungeloljan som du kan använda på samma sätt som damer använder pepparspray.

Sandaler rekommenderas inte. Det har varit en gammal sanning att gubbar som visar att de har sockar på sig i sandalerna är riktigt avtändande. Men för några år sedan kom ny forskning om säger precis tvärtom. Sockar i sandaler anses sexigt.
Så kära sandalälskande män, i sommar är rekommendationen stövlar.  Varma dagar kan du vika ner stövelskaften.

Om kläder i övrigt – knäpp skjortan
Gubbar som går på stan med uppknäppt skjorta ber ju bara om det. Visar man magen och bröstet då anser många damer att det är fritt fram att tafsa och hålla på. Jacka rekommenderas och om du tar av den – knäpp skjortan.

Vit sommar – drick inte alkohol
Det är känt sedan länge att gubbar blir vimsiga och flörtiga när de dricker alkohol. Det brukar räcka med några öl så är dom igång och ska visa upp sig.
En alkoholpåverkad gubbe är därför ett lätt byte för en kallhamrad och hänsynslös dam att blir medtagen till rummet där hon hänsynslöst bara låter saker ske.
Absolut nykterhet rekommenderas. Från och med nu och till älgjakten då du helt lagligt kan bära vapen till ditt försvar.

Gå aldrig ensam
Om du, trots alla varningar, måste ut på platser där det finns damer tänk då på att aldrig gå ensam. Att gå i grupp minskar risken för att bli överfallen. Här gäller att hitta rätt avvägning mellan rekommenderat virusavstånd, fem meter i ditt fall och att ha vänner nära när damer närmar sig.
Rekommendationen är att ha vänner i en slags ring, före, efter och på sidorna och självfallet ska du vandra med gubbar som du litar på.

Undvik damer i grupp
Damer i grupp har, som många vet, en benägenhet att göra dumma saker.
För din egen säkerhet – undvik sådana folksamlingar.
De brukar piska fram en damig stämning och då kan de inte ta ansvar för sina handlingar.

Le inte
Många kvinnor verkar inte kunna ta emot ett leende på rätt sätt. Nej det tas ofta som en invit och att det är ”fritt fram”
Rekommendationen är givetvis att samtidigt som du tar på dig stövlarna, dra också på dig din allra suraste min.

Hur jag skyddar mig
Jag fortsätter på samma sätt som jag gjort de senaste somrarna. Det har fungerat alldeles utmärkt:
På hög höjd
Uppdragen jacka
Utsikt åt alla håll
Säkerhetszoner i form av bäckraviner, videsnår och klapperstensliknande områden.
Och givetvis tekniska varningssystem som jag inte avslöjar.

Följer du dessa enkla råd kan du leva ostörd hela sommaren.

Till sist:
Så har vi redan sett är hur Ebba Busch redan i början av sommaren provocerat ett stort antal kinesiska gubbar, genom att kalla covid 19, för Wuhanviruset.
Tänka sig, unga kvinnan ta sig ton och antyda något så lömskt som covid kommer från Kina och att kineserna inte varnat omvärlden tillräckligt tidigt.
Man tar sig för pannan, men skulle  trots allt gärna vilja se vilka knep hon tar till om hon hade gubbarna på ett avstånd kortare än fem meter.

Känner mig säker

Lämna ett svar