Vad är det viktigaste i livet?

I tider av krisstämning brukar landet och befolkningen sluta sig samman. Man ställer upp för varandra. Det visas mer än någonsin runt om i landet just nu. Det brinner i stort sett över hela landet, många måste lämna sina hem, kanske för att aldrig se det i samma skick igen.
Den bakgrunden får vara näringen för dagens funderingar om vad som är viktigast i våra liv.

Det som gjort mig irriterad är att många nu ska göra enkla politiska poänger av brandkrisen och jag kan på en gång säga att jag tycker det är horribelt att det står helikoptrar på marken som skulle kunna bidra i släckningsarbetet, men nu är läget som det är och förhoppningsvis blir det en seriös utvärdering när läget lugnat sig.

Vad har jag reagerat mest emot?
– Att ställa jobbskatteavdrag eller bidrag till elcyklar mot brandflyg.
– Vem sålde vilka flygplan och vilka helikoptrar
– Vem rustade ner försvaret
– Att det är viktigt att hitta någon eventuell syndabock mitt under branden
– Att människor inte respekterar eldningsförbud
– Att man åker båt och vattenskoter i sjöar där helikoptrar och flygplan ska fylla vatten

Jag skulle kunna göra listan mycket längre, men jag tror att ni förstår.

Vad är det då som är viktigast i livet?

Våra nära
Tänk så värdefullt det är att ha släkt, vänner och grannar som finns till hands när det krisar till sig.

Jag hoppas att denna kris kan ge en LITEN förståelse för alla som tvingats fly från sina länder. Från krig och förföljelse. De kunde inte ens stanna i sitt land.

Landet och övriga människor
Vi har ett fantastiskt land och fantastiska människor som nu många vill hjälpa på olika sätt. Jag försöker också bidra till de som behöver hjälp.

Vi har en natur och en allemansrätt som är unik.

Vi har en samhällsorganisation, som visserligen har sina brister och svagheter. Men i stort fungerar, räddningstjänst, sjukvård med mera.

Vi har fortfarande en fungerande demokrati, som stöts i kanten från många håll. Men när jag nu ser uppställningen för att rädda våra byar och gårdar, då blir jag optimistisk även för viljan att försvara vår demokrati.

Jag hoppas
Att alla som tycker att det viktigaste är att få visa vilka svagheter som Reinfeldt hade som tydligen sålde en helikopter, eller Löfvén som inte har köpt in ”vattenbombplan” lägger ner.

Lämna ett svar