Så är vindrickarna

Tog för något år sedan del av en stor engelsk undersökning, beställd av en fransk vinexportfirma, som kartlagt vindrickarnas olika personligheter.
Undersökningen som påstås vara mycket seriöst genomförd lämnar vissa slutsatser som tål att fundera över. Här är några av slutsatserna:

– De som föredrar rödvin är rikare och lyckligare än andra.
– De som föredrar vitt vin är mer praktiska och bekymmerslösa
– De som föredrag rosévin har mer charm och är sociala begåvningar.

Alla kanske inte känner igen sig i ovanstående, då kommer ytterligare några iakttagelser:

 

Rödvinsdrickaren är bättre utbildad och är i nio fall av tio lyckligt gift. Är självsäker, stark och intelligent. Det är klara besked. Det finns dock ett aber: rödvinsdrickaren häller i sig mer vin per vecka än vitvinsdrickaren.

Vitvinsdrickaren är mer av en hemmatyp som inte gärna drar ut i världen. Inte heller är vitvinsmänniskan lika intresserad av karriär och pengar och är mindre intresserad av giftermål. Mer än åtta av tio vitvindrickare lever solo och är nöjda med det. Själva beskriver de sig som smarta, men tysta och reserverade.

Rosévinsdrickaren är mer av en pratkvarn som gillar umgänge. De bygger gärna nätverk och har full koll på facebookvännerna. De har sällan lång utbildning men är gärna sambos – dock utan önskan att gifta sig. De beskriver sig som varmhjärtade och charmerande men något högljudda. Rosévinsdrickaren är försiktigare med vin än de övriga två typerna.

Champagnedrickarna anses alltigenom som fina människor som ser ljust och vackert på framtiden.

Hur passar detta in på mig?
Beroende på mat så dricker jag rött eller vitt vin. Med förtjusning dessutom. Så detta med singel, lyckligt gift, intelligens och smarthet får jag ta som det passar.

Rosévin har jag däremot haft svårt för fram till de senaste åren. Jag har tidigare ansett att det har varit förstört rött eller förstört vitt vin, men har nu ändrat mig. Det finns bra roséviner men att jag med åren skulle ha blivit alltmer charmerande låter för bra för att vara sant.

Vilken grupp passar in på dig?

Lämna ett svar