Varför du ska besöka fjällen på hösten.

Att jag tycker om fjällen tror jag inte undgått någon, som följer min blogg eller mina inlägg på sociala medier. Fjällvandring har varit en viktig del i större delen av mitt vuxna liv. Avkoppling, tid för eftertanke och naturupplevelser utöver det vanliga.
Eftersom vi nu inleder en period när fjällen är som allra vackrast så vill jag, i ord och många bilder, försöka sammanfatta några känslor när en vandringsdag är som bäst.
Och kom ihåg – vandringarna behöver inte vara långa och ansträngande. Korta vandringar, som jag numera ägnar mig åt, kan ge lika mycket energi.

Skiftningarna

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2015-09-28-11.18.52.jpg

Jag ser och känner fjällets skiftningar när jag vandrar längs stigen. Svaga vindar och en svag sol.

Utsikten

Sensommarfjället när det är som vackrast. Så vackert att det känns ända in i märgen. Massvis med färgnyanser i solskenet. Att det vissa dagar finns ett lager av snöpuder förstör inget. Det ger upplevelsen ännu en dimension.

Frosten

Att njuta

Jag ser framför mig på leden två personer som sakta går framåt. De stannar och lyssnar, pratar och fotograferar. De ger varandra en snabb kram innan de fortsätter sin vandring.

Jag tror ni håller med – vi har precis börjat fjällens bästa barmarkstid.

Lämna ett svar